RETREAT – retragere, refugiu, adăpost
M-am gândit puțin dacă să scriu sau nu acest articol, dat fiind că nu este legat direct de activitatea BooxBox, dar în același timp are legătură cu ceea ce promovăm, și anume starea de bine. Dacă ați citit primul nostru articol de pe blog, în care vă povestim cine suntem și cum s-a născut această idee, probabil că știți că pe perioada pandemiei am redescoperit lectura ca o formă de relaxare și auto-cunoaștere. Tot atunci am descoperit și yoga, pe care o practic când și când de câțiva ani. Am tot spus că o să caut o clasă de yoga și o să merg săptămânal, dar ba nu găseam sală aproape de casă, ba nu rezonam cu instructorii, ba nu aveam timp.
Însă de curând, am descoperit-o pe Magda Bucur, și tare mult îmi place de ea! Înainte să o cunosc, am văzut o reclamă pe instagram care suna tare bine: ‘One day yoga retreat at The White Manor’. Cum demult voiam să merg într-un retreat de yoga și tot demult voiam să merg să văd locația The White Manor, am deschis anunțul și, fără să stau prea mult pe gânduri, am contactat-o pe Magda și i-am spus că vreau să particip. M-am gândit să încep aventura yoga micuț și local și, poate la un moment dat, va veni și vremea unui retreat de o săptămână mai departe de casă. 🙂
Despre Magda să știți că este un om foarte calm și care emană căldură prin tot ce este.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 22 octombrie, într-o frumoasă zi de toamnă. Locația se află la 30 de minute de centrul Bucureștiului, în Pădurea Snagov, și este absolut superbă, construită pe stilul conacelor sau chiar a bisericilor americane, numai că totul pe alb.
Programul a fost relaxat: Magda ne-a vorbit puțin despre lună și fazele ei, apoi am avut o ședință de yoga de o oră, iar apoi ne-am împachetat bine în păturici, ne-am întins pe saltele și am asistat la ‘sound healing‘, sau baie de sunete terapeutice. Au urmat un prânz delicios, pregătit de către Ioana – Eat to Connect, iar apoi o plimbare în pădure.
O voi cita pe Magda pentru a vă descrie ce înseamnă baia de sunete terapeutice:
Aceasta este o metodă minunată de a relaxa corpul și mintea, cu ajutorul sunetelor. Fiecare sunet are o vibrație și o frecvență proprie, iar fiecare notă muzicală acționează asupra unui centru energetic din corpurile noastre. Sesiunile de sound healing pot cuprinde boluri tibetane, boluri de cristal, gong, tobe, kalimba sau instrumente care reproduc sunete din natură. Fiecare dintre aceste sunete te poartă într-o călătorie spre sine, iar experiența este profund personală.
Pentru mine a fost prima experiență de acest fel și nu aveam nici cea mai mică idee la ce să mă aștept. Se pare că aceste sunete răcesc temperatura corpului, ceea ce eu am resimțit din plin. Instrumentele chiar reproduc sunete din natură și, discutând cu celelalte participante la final, pe fiecare dintre noi, aceste sunete ne-au purtat diferit. Pe unele ne-au dus la mare, pe altele la munte, pe unele ne-au liniștit, iar pe altele ne-au agitat. Este o experiență pe care o recomand, măcar din curiozitate, dacă nu pentru efectele terapeutice.
Și acum să vorbim puțin despre prânzul fabulos!
Ioana, omul minunat din spatele Eat to Connect, ne-a adus 5 feluri de salate, unele mai apetisante ca celelalte. Ioana gătește de la 6 ani și asta este ceea ce o relaxează și o face fericită. Conceptul ei este acela de a ne conecta unii cu ceilalți, prin mâncare. Cum face asta? În primul rând, gătește excepțional! Și nu după rețete bine stabilite de dinainte, ci mai mult după ingredientele pe care le are la dispoziție, după starea de spirit și totodată, după cerințele clienților. Partea de conectare este cea de-a doua pasiune de-ale ei.
Ca să vă faceți o idee, pentru noi a pregătit niște carduri (cartonașe) cu teme asupra cărora să reflectăm, pe care ni le-a înmânat după ce am terminat masa. Puteam fie să ținem totul pentru noi, ori să împărtășim cu ceilalți. Indiferent ce alegi (să împărtășești sau nu), exercițiul te aduce mai aproape, atât de tine, cât și de ceilalți participanți. Pe durata plimbării am povestit foarte mult cu ea (și sper că nu am fost agasantă!), dar dacă ajungi să o întâlnești, nu ai cum să nu faci la fel!
Momentan, Ioana are o capacitate de a găti pentru grupuri de până la 20 de persoane și o puteți contacta pentru evenimente private, aniversări, sau petreceri de firmă.

Masa a fost aranjată de Sorana, care împreună cu soțul ei, Valentin, dețin The White Manor.
Ceea ce pot spune la o săptămână după acest eveniment este că mă bucur că am participat! Un lucru e clar – acest retreat chiar mi-a deschis apetitul pentru unul mai lung, de preferat cât mai departe de casă!
În zilele noastre, este foarte ușor să ne lăsăm prinși de cotidian și de milioanele de treburi pe care le avem de făcut în fiecare minut (care oricum nu se termină niciodată), și să uităm că avem nevoie de timp și pentru noi. Timp pentru relaxare, timp pentru experiențe noi sau timp pentru ce ne bucură sufletul. Poate că este momentul să schimbăm asta, indiferent ce este acel ceva pe care ni-l dorim demult și nu am apucat încă să îl facem.
Lasă în comentarii tu ce anume ai spus că vei face pentru tine și nu i-a venit încă rândul.
Namaste!
Alexandra
Mă bucur tare mult că am reușit să creăm împreună o experiență așa faină!
A fost tare emoționant pentru mine să citesc povestea ta. Îți mulțumesc că ai fost deschisă să experimentezi gusturi, să explorezi lumea ta interioară și pe cea exterioară povestind cu mine. Nu ai fost agasantă nicio secundă, ba dimpotrivă se pare că am luat-o pe un drum mai lung doar doar, mai stăm de povești. Mulțumesc!