Hei, eu sunt Simona! Sunt șoricel de laborator prin meserie și șoricel de bibliotecă prin pasiune. Îmi place să mă aventurez în diverse povești, să aflu informații noi, iar pentru mine asta înseamnă să am mereu o carte cu mine. Zilnic încerc să transmit energie bună și poftă de viață celor din jurul meu.

Când am primit propunerea de a alege ficțiunea pentru luna septembrie m-am speriat pentru câteva minute. Cum să aleg dintre atâtea lecturi bune? Am respirat, am luat-o pas și cu pas și astfel am ajuns la „Scandalul din Malibu”.

Era proaspăt citită de mine și încă mai avem de rumegat la detalii, dar am considerat-o potrivită pentru septembrie pentru că îmbină distracția cu munca și seriozitatea, cam la fel ca luna în care începe școala. Acțiunea este foarte alertă iar eu am considerat asta un mare plus, întrucât mi-am dorit o lectură care să nu plictisească și care să mențină interesul la cote maxime.

Punctul de atracție al romanului este reprezentat de fastuasta petrecere organizată de celebra Nina Riva, petrecere anuală ce reunește vedete și oameni de seamă. Dar cine este Nina Riva? Cu această întrebare în minte pornim în aflarea adevărului și suntem părtași la copilăria ei alături de cei trei frați, fiecare cu o poveste în spate.

Abordând diverse teme actuale, deseori ascunse sub preș (vorbim despre traume serioase), cartea descrie poveștile celor patru frați Riva, atât individual cât și în relația pe care o au unii cu ceilalți.

Ca să fie totul cât mai complex, totul începe de la părinți, tatăl lor fiind celebrul cântăreț Mick Riva (unul dintre cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo – de pus pe listă și cartea aceasta, în cazul în care nu ați citit-o încă!).

Cu o relație tumultoasă, plină de înflăcărare, dramă și răsturnări de situație, viața părinților influențează profund experiența copiilor, cea care are de suferit cel mai mult fiind Nina.

Nu-mi doresc să dau spoiler, poate că nu ai apucat încă să citești cartea și n-aș vrea să-ți știrbesc bucuria. Nici nu cred că am început cum trebuia… Ți-am spus că acțiunea are loc în apropierea plajei, că locurile descrise sunt fabuloase și că aerul de vacanță pândește de după colț? Malibu este locul de joacă al protagoniștilor noștri.

Întorcându-mă la lucrurile mai serioase, vreau să-ți spun că este o lectură profundă, deși aparent este cartea aceea ușurică, de vară.

Datorită poveștii pe care autoarea a țesut-o în jurul personajelor vei avea parte de drame, iubiri interzise, pasiune, dezamăgiri, curaj, voință și ambiție. Consider că am ales o lectură care să stârnească ceva în tine, care are personaje cu care să rezonezi, o carte pe care să o savurezi și care să-ți dea de gândit.

Sper că ți-a plăcut alegerea mea!

Simona Manolache

Pe Simona o găsiți cu foarte multe recomandări de citit pe Instagram @simona.citeste

P.s. Dacă îți plac colaborările de acest gen, spune-ne în comentarii cine ți-ar plăcea să aleagă viitoarele lecturi pentru abonamentele BooxBox!