Luna martie a fost o lună pe care am gândit-o pentru femei. Tot în martie am făcut 135 de pachete corporate pentru o companie, pe care ei le-au oferit doamnelor în dar de ziua femeii. Pentru aceste pachete, clientul a ales cartea „100 de femei afurisite” de Hannah Jewel – o carte despre 100 de femei care au schimbat istoria și care nu au lăsat absolut nimic să le stea în cale -, bile de baie de baie, o lumânare Twinkle, un ceai și tipizate personalizate cu brandul lor. Am lucrat împreună la design și concept, astfel că rezultatul a fost pe așteptările lor. Am fost ocupați, asta este sigur!
Scrisoarea BooxBox a avut iz primăvăratic, semnul de carte a fost în ton cu celebrarea femeilor, iar ilustrația a fost aleasă pentru a inspira orice doamnă și domnișoară.
Cel mai ademenitor lucru pe care îl poate avea o femeie este încrederea.
Relaxing Bundle din martie a inclus cartea lunii, după preferințele fiecăruia (ficțiune sau non-ficțiune), cană și tăviță din ceramică, lucrate manual în România, de la Asanorii , ceaiul Teahugs, un semn de carte nou nouț marca BooxBox, o ilustrație A6 și un card cadou.
Sanatoriul de Sarah Pearse de la Editura Nemira a fost cartea #ficțiune din luna martie.
La început, n-o să vrei să pleci. apoi, n-o să mai poți.
Le Sommet stă ascuns într-o pădure pe coastele Alpilor. Este un sanatoriu abandonat transformat recent într-un hotel de cinci stele. Și e ultimul loc în care Elin Warner ar avea chef să vină. Dar, când fratele ei o cheamă la petrecerea lui de logodnă, nu poate să nu accepte. Mai ales că tocmai și-a luat o pauză de la slujba ei de detectiv.
Însă, ceva nu e în regulă în hotelul care îi dă fiori lui Elin din clipa în care îi trece pragul. Iar când logodnica fratelui său dispare fără urmă în timpul unei furtuni puternice care izolează Le Sommet de restul lumii, Elin înțelege că trebuie să se folosească de tot ce știe pentru a evita o tragedie.
„Un roman care m-a ținut cu sufletul la gură!“
Reese Witherspoon
Decodificarea excelenței de Ron Friedman de la Editura Publica a fost cartea #nonficțiune din luna martie.
Generații întregi am fost învățați că există două căi spre succes: una bazată pe talent, cealaltă, pe exercițiu. În Decodificarea excelenței, distinsul psihosociolog Ron Friedman scoate la lumină o a treia cale, una care a lansat figuri emblematice dintr-o mare varietate de domenii, de la artiști și scriitori până la maeștri ai artei culinare, sportivi, inventatori și întreprinzători: ingineria inversă. Aceasta presupune să cauți dincolo de ceea ce este evident la suprafață și să găsești o structură ascunsă. Este capacitatea de a gusta o mâncare rafinată pentru a-i deduce ingredientele sau de a asculta un cântec frumos și de a-i desluși progresia acordurilor.
Folosindu-se de exemplele grăitoare ale unor performeri de top – de la Agatha Christie și Andy Warhol până la Barack Obama și Serena Williams – precum și de cercetări fundamentale privind recunoașterea patternurilor, dobândirea abilităților și geniul creator, Friedman dezvăluie puterea uimitoare a ingineriei inverse și ne învață cum să exploatăm această abilitate esențială.
Autorul ne arată cum să descompunem analitic modele pe care le admirăm, cum să identificăm cu precizie ce le face să fie eficiente și cum să aplicăm acele cunoștințe ca să dezvoltăm noi idei, metode și produse care ne aparțin în exclusivitate. Pe parcurs vom cunoaște un detectiv culinar care prezintă rețete ultrasecrete, un hoț care poate să viziteze o bancă și să îi recreeze planul arhitectural și un venerat pictor care și-a croit prin inginerie inversă drumul spre culmile profesiei sale fără nicio educație formală.
Nu este nevoie să fii un geniu pentru a atinge excelența, dar este nevoie de o metodă ca să ajungi acolo. Plină de istorisiri memorabile și de strategii de urmat, Decodificarea excelenței este un ghid indispensabil din care aflăm cum să învățăm de la cei mai buni, cum să ne perfecționăm abilitățile și să producem idei inovatoare.
Ne găsiți foarte activi pe Instagram sau Facebook.
Happy reading,
Alexandra