Am început anul în carantină, cu toată echipa având Covid… Pentru că suntem responsabili, am ales să amânăm pregătirea și expedierea pachetelor lunare până am testat negativ, pentru a nu expune pe nimeni altcineva la virus. Am avut timp să citim, să căutăm cărți noi, să facem planul pentru următoarele luni de abonamente.
Relaxing Bundle din ianuarie a inclus cartea lunii, după preferințele fiecăruia (ficțiune sau non-ficțiune) un scrub de corp La Diosa fabricat manual în România, ceaiurile Teahugs, un semn de carte nou nouț marca BooxBox și un card cadou.
Books and Wine din ianuarie a inclus cartea lunii non-ficțiune, un vin Făurar roșu de ceptura pe care cei de la Ethic Wine ne-au ajutat să îl alegem, o lumânare Matca și bineînțeles tipizatele lunare create de noi.
Serenadă pentru Nadia de Zulfu Livanelo de la Humanitas Fiction a fost cartea #ficțiune din luna Ianuarie.
Pe 24 februarie 1942 nava Struma este torpilată și scufundată de un submarin sovietic. La bordul ei se îmbarcaseră aproape opt sute de
refugiați evrei care se îndreptau spre Palestina, dar care și-au aflat sfârșitul în apele Mării Negre. Printre aceștia, o evreică care urma să debarce la Istanbul și să-și reia viața alături de soțul ei, germanul Maximilian Wagner. La cincizeci și nouă de ani de la această tragedie, în iarna anului 2001, profesorul Wagner se întoarce, la invitația Universității din Istanbul, pentru o conferință. Este întâmpinar și condus prin orașul aglomerat și rece de Maya Duran, o angajată a universității. Pe fundalul unui Istanbul în care viețile se consumă rapid și unde istoriile personale complicate sunt fie date uitării, fie îngropate adânc, ca un secret rușinos, Maya, urmându-l fasnicată pe bătrânul profesor Maximilian – cel mai mare spion care a existat vreodată, cum i-a spus Kerem, fiul ei -, va descoperi povestea Nadiei și a lui Max și va înțelege cât de legați suntem de trecutul nostru personal. Pentru Maya și Max, simple nume fără chip, „închipuiri” ale autorului, adevărul trecutului este singurul care ajunge să dea un sens vieților prezente.
Deviază – știința de a privi diferit de Beau Lotto de la Curtea Veche Publishing a fost cartea #nonficțiune din luna Ianuarie.
Chiar în momentul în care citești acest text, creierul tău se bazează pe presupuneri care s-au dovedit folositoare în trecut. Doar că ele nu au nicio legătură cu vreun adevăr obiectiv. Nu e însă cazul să intri în panică.
Așa cum demonstrează Beau Lotto, a nu vedea realitatea este esențial pentru capacitatea noastră de adaptare: asta înseamnă că ne schimbăm în permanență modul de a percepe și, odată cu el, creierul și chiar mediul în care trăim, pentru a evolua. În acest sens, e mult mai important ce nu știm decât ce știm. Întreaga noastră existență este un uriaș laborator, în care experimentăm fără oprire.
Acum, că ai aflat aceste lucruri, în mintea ta deja se materi-alizează noi posibilități de cunoaștere. Iar dacă vei citi această carte, ele se vor multiplica și vei începe o aventură intelectuală plină de suspans, surprize și revelații.
Ne găsiți foarte activi pe Instagram sau Facebook.
Happy reading,
Alexandra