Ar fi minunat dacă ne-am iubi și ne-am spune „Te iubesc” mai des, dar măcar să o facem în luna iubirii. Fie că sărbătoriți Valentine’s Day, Dragobetele sau ambele, februarie este cu siguranță o lună a gesturilor mărețe și a surprizelor pe măsură.

La BooxBox ne-am străduit să concepem un pachet pe măsură, motiv pentru care am inclus în cutia voastră preferată produse pentru buze.

Relaxing Bundle din februarie a inclus cartea lunii, după preferințele fiecăruia (ficțiune sau non-ficțiune) scrub și balsam de buze de la Lavanda din Dumbravă, fabricate manual în România, ceaiurile Teahugs, un semn de carte nou nouț marca BooxBox, o ilustrație A6 și un card cadou.

În luna februarie am introdus colaborările cu artiști români și ilustrațiile printate în toate pachetele noastre – prima colaborare a fost cu Ana Dincă de la Artboutique 7of9 – ilustratoare, trainer, consilier de dezvoltare personală și lucrător în arte combinate.

Mi-am dorit să aduc un plus de valoare prin intermediul artei, prin darul de a însufleți formele şi culorile, așa că am ales să mă dedic acestui domeniu și să îi ajut pe cei cu care lucrez să își exprime trăirile și emoțiile, să își limpezească mințile și să își asculte inimile, prin intermediul artei îmbinată cu tehnici de coaching și prin ilustrații botanice însoțite de texte motivaționale. Ana Dincă

Intimități de Katie Kitamura de la Editura Trei a fost cartea #ficțiune din luna februarie, lectura favorită a fostului președinte Barack Obama

O interpretă vine la Haga ca să lucreze la Curtea Internațională. O femeie care vorbește multe
limbi, are multe identități și își caută locul care să-i poată deveni cămin.
Prinsă între o aventură ce pare să se destrame și un job pe care-l execută perfect, viața protagonistei, aparent banală, este ca o oglindă cu două fețe. Provocarea cea mai intensă, care amenință să-i zguduie lumea din temelii, apare în momentul în care este nevoită să-l reprezinte ca interpretă, în cadrul unui proces, pe un dictator judecat pentru crime împotriva umanității.
O femeie a pasiunilor liniștite, eroina cărții ajunge astfel să se confrunte, atât în plan profesional, cât și personal, cu puterea, dragostea și violența. Curând, trădarea și suferința riscă s-o copleșească, obligând-o să decidă ce-și dorește de la viață.

„Katie Kitamura este o maestră a construcției romanelor psihologice captivante care vorbesc subtil despre nesiguranță, ambiție și pierderile pe care le poate suferi cineva.” – Amazon Book Review

„Acest poem cu tentă psihologică este o meditație splendidă și pătrunzătoare asupra a ceea ce
înseamnă să riști.” – Kirkus Reviews

„Explorând efectele nebănuite pe care le poate avea o viață dusă în apropierea puterii și a violenței, Kitamura se întreabă ce impact au relațiile personale asupra existenței noastre.” – Time

 


The Food Mood Connection de dr. Uma Naidoo 
de la Editura Publica a fost cartea #nonficțiune din luna februarie.

Știai că afinele te pot ajuta să controlezi efectele negative ale traumei? Ori că salamul poate provoca depresie? Sau că un aport crescut de vitamina D poate fi util în tratamentul anxietății?

Când vine vorba despre dietă, cei mai mulți dintre noi suntem preocupați de slăbit, de exerciții fizice, de sănătatea inimii și de longevitate. Dar ceea ce mâncăm are efecte nu doar asupra corpului nostru, ci și asupra creierului. Iar studiile recente au demonstrat că dieta poate avea un efect profund asupra tulburărilor mintale, de la ADHD la depresie, anxietate, tulburări de somn, tulburare obsesiv-compulsivă, demență și multe altele.

În The Food Mood Connection, dr. Uma Naidoo se bazează pe cercetări de ultimă oră pentru a explica numeroasele moduri în care contribuie mâncarea la sănătatea noastră mintală, demonstrând modul în care o dietă echilibrată poate fi utilă în tratarea și prevenirea unor diferite probleme psihologice și cognitive.

Plină de informații științifice fascinante, recomandări nutriționale ușor de respectat și 40 de rețete delicioase și sănătoase pentru creier, The Food Mood Connection este ghidul esențial pentru optimizarea sănătății tale mintale prin alimentație.

Ne găsiți foarte activi pe Instagram sau Facebook.

Happy reading,

Alexandra