Hey, books lover! Bine te-am (re)găsit la început de toamnă, cu un nou articol din seria Past Boxes! 

Nu știu cum a fost pentru tine primul weekend din septembrie (m-aș bucura tare mult să-mi împărtășești experiența ta, în secțiunea de comentarii de la finalul articolului), însă eu una am crezut că deja a venit momentul să mut sesiunile de lectură în casă, să-mi pregătesc stocul de ceaiuri și să scot din dulap pătura pufoasă pentru zilele reci. 😅 Îți mărturisesc că ploile și temperaturile care au scăzut deodată m-au luat prin surprindere. Acum că vremea pare să se regleze și să fie mai blândă, mă bucur că încă mai pot să alternez sesiunile de citit în natură cu cele din casă. 

Așa cum îți povesteam în scrisoarea din pachetul tău BooxBox de luna asta, cărțile alese sunt în ton cu luna septembrie, perioada în care sfârșitul verii și începutul toamnei își discută încă drepturile (un pic cam prea „furtunos” aș zice, dacă mă iau după weekendul ce tocmai a trecut!). Acțiunea cărții de ficțiune se desfășoară la finalul sezonului estival, în timp ce cartea de nonficțiune are acel ceva din nostalgia, melancolia, dulcele-amarul zilelor ploioase.

Vedeta noastră, Relaxing Bundle din luna septembrie, a inclus: un set de cană (cu mesaj) și tăviță de la Asanorii, cartea lunii după preferințele fiecăruia (ficțiune sau non-ficțiune), un ceai, scrisoarea lunară, un semn de carte unicat, creat de noi, și poate cea mai frumoasă ilustrație de până acum, pictată de Victoria Băloi.

Booxbox-relaxing-bundle-septembrie2022

Relaxing Bundle Septembrie

 

Cartea de ficțiune: Scandalul din Malibu, de Taylor Jenkins Reid (Ed. Leda Bazaar)

Intrigantă, cu un ritm amețitor și antrenant, cu povești de viață surprinzătoare și, nu de puține ori, înduioșătoare, „Scandalul din Malibu” este o oglindă atât a vieții familiei Riva, una dintre cele mai faimoase din Malibu, cât și a universului interior al fiecăruia dintre membrii săi. Naratoarea pătrunde în culisele vieții celor 4 frați Riva – Nina, Jay, Hud, Kit – și, rând pe rând, le scoate la iveală iubirile nebănuite și cele mai intime secrete care le-au marcat existența și au influențat dinamica familiei. Cartea lunii a fost aleasă de către Simona Manolache și poți citi despre ea și aici, în articolul scris de ea pentru blogul BooxBox. 

„Malibu, august 1983. Este ziua celui mai așteptat eveniment monden al anului: petrecerea găzduită de Nina Riva pentru a marca sfârșitul verii. Toată lumea bună tânjește să fie acolo, în preajma strălucitorului clan Riva, format din: Nina, talentată la surf și supermodel; frații ei, Jay și Hud, unul, surfer de succes, celălalt, fotograf renumit; și adorata lor soră mai mică, pe nume Kit. Cei patru frați exercită o fascinație cu totul aparte asupra strălucitorului Malibu, ba chiar a întregii lumi, fiind ilustrarea perfectă a zicalei „Ce naște din pisică șoareci mănâncă!” Asta pentru că sunt progeniturile legendarului cântăreț Mick Riva, nimeni altul decât cel de-al treilea soț al actriței Evelyn Hugo, diva din „Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo”. 

Până la miezul nopții, petrecerea va scăpa complet de sub control, iar până dimineață, conacul Riva va fi cuprins de flăcări. Însă, înainte de prima rază de soare, alcoolul va curge în valuri, muzica va răsuna cu putere, iar iubirile și secretele care nu le dau pace celor patru frați vor ieși la suprafață.

„Scandalul din Malibu” este o poveste despre o noapte de neuitat din viața unei familii: noaptea în care fiecare va trebui să aleagă ce amintire va păstra de la oamenii care i-au marcat existența, dar și ce va lăsa în urmă.”

„Una dintre cele mai bune cărți ale anului, conform The Washington Post, Time, Marie Claire, Popsugar, Parade, Teen Vogue, Self, She Reads.”

„Câștigătoare a Goodreads Choice Awards 2021 la categoria „Cel mai bun roman de ficțiune istorică.”

„Irezistibil! […] Dramatism la cote amețitoare pe plajă, alături de patru frați sexy amatori de surf și de celebrul lor tată!”

People

„Reid a creat încă o dată un roman captivant, cu un ritm amețitor, care îi face pe cititori să călătorească fără efort între decenii și diferite episoade ale poveștii.”

The Washington Post 

Cartea de nonficțiune: Dulce-amar, de Susan Cain (Ed. Publica)

Cercetările științifice pot explica starea de melancolie, de nostalgie, de dor, de tristețe inexplicabilă care apare din senin atunci când ascultăm o melodie veche sau admirăm o operă de artă. Este esențial, explică Susan Cain, să conștientizăm această stare, s-o acceptăm și integrăm, pentru a nu o revărsa asupra celorlalți și pentru a avea atât cu sinele, cât și cu ceilalți conexiuni profunde și autentice, bazate pe compasiune. „Dulce-amar” este o lectură mai ales de igienă emoțională pentru orice persoană care a trăit, iubit sau pierdut vreodată.

„Dulce-amar înseamnă o înclinație spre stări de dor, de amărăciune și de tristețe, o conștiință acută a trecerii timpului și o bizară bucurie sfredelitoare stârnită de frumusețea lumii. Cartea arată că lumina și întunericul, nașterea și moartea – dulcele și amarul – fac întotdeauna pereche.

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce vă place muzica tristă, dacă vă găsiți tihna sau inspirația într-o zi ploioasă sau dacă reacționați intens în contact cu muzica, arta, natura și frumusețea, atunci vă identificați probabil cu starea sufletească de dulce-amar. 

Prin „Quiet”, Susan Cain a îndemnat insistent societatea noastră să cultive cercul subevaluaților, dar indispensabililor introvertiți din noi, prin aceasta dezvăluind o forță nevalorificată, ascunsă în văzul tuturor. Acum ea folosește aceeași combinație de cercetări științifice, expuneri narative și memorii ca să exploreze motivele pentru care trăim experiențele întristării și ale năzuinței și modul în care adoptarea dulce-amarului în centrul vieții noastre este adevărata cale spre creativitate, legătură cu ceilalți și transcendență. 

Cain arată cum o stare sufletească dulce-amară este forța tacută care ne ajută să transcedem suferința noastră personală și colectivă, provocată de o moarte sau de o ruptură, de o dependență vicioasă ori de o boală. Dacă nu ne recunoaștem propria suferință, spune ea, putem sfârși prin a o revărsa asupra altora, prin abuz, dominație sau neglijare. Dar, dacă înțelegem că toți oamenii cunosc – sau vor cunoaște – pierderea și suferința, ne putem îndrepta unii către ceilalți. Într-o perioadă de profundă discordie și anxietate personală, „Dulce-amar” ne apropie în moduri profunde și neașteptate.”

„Dulce-amar este uluitoare – una dintre cele mai fermecător scrise și palpabil umane cărți din câte am citit de-a lungul anilor. Pledoaria ei solidă va remodela modul în care gândiți despre voi înșivă și despre cei pe care îi iubiți. Frumusețea ei pură va dăinui în inimile voastre mult timp după ce ați întors ultima pagină.” 

Daniel H. Pink, autorul cărților „Drive”, „A vinde e omenește”, „Când” și „Puterea regretului”, bestsellere New York Times

„Susan Cain reușește încă o dată! Ca autoare a fenomenului mondial Quiet, a schimbat modul în care lumea îi vede pe introvertiți. Acum a scris o carte care ne va schimba modul de a vedea întristarea și năzuința. Acest volum este un triumf absolut: se adresează oricărei ființe umane care a trăit, a iubit sau a pierdut vreodată cu adevărat.”

Greg McKeown, gazda podcastului “What’s Essential” și autorul cărților “Effortless” și “Essentialism”, bestsellere New York Times

„Această carte îți fură inima și nu-i mai dă drumul. În fiecare zi care a trecut de când am terminat-o, am fost pusă pe gânduri de profunzimea și frumusețea din cercetările și narațiunile ei. Voi fi mereu recunoscătoare pentru cât de mult m-au ajutat „Quiet” și „Dulce-amar” să mă înțeleg pe mine însămi și să interacționez cu lumea.”

Brené Brown, PhD, autoarea cărții “Atlas of the Heart”, bestseller New York Times

„Aceasta este cartea care îți deschide ochii, îți ajunge la inimă și îi cântă sufletului. Susan Cain vorbește în numele introvertiților și acum zugrăvește cu măiestrie cele mai apăsătoare emoții ale noastre într-o lumină mult timp neștiută. „Dulce-amar” este leacul perfect al pozitivității toxice și o odă efervescentă închinată frumuseții condiției umane.”

Adam Grant, autorul cărților „A da și a lua”, „Originalii” și „Regândește”

Bucură-te din plin de clipele de tihnă de toamna asta. Comandă pachetul BooxBox care ți se potrivește! 📚 🍁

 

Dacă nu te-ai abonat încă la BooxBox, acum este ocazia perfectă s-o faci și să-ți transformi momentele de lectură de toamna asta într-unele mai intense! Să-ți zic un secret: alegem de fiecare dată unele dintre cele mai noi și apreciate apariții literare și ținem cont de feedbackul abonaților noștri. 

Hai în shop și alege abonamentul care ți se potrivește: BooxBox Basic, BooxBox books and wine, BooxBox Double, BooxBox Relaxing Bundle. Dacă te abonezi pentru 3, 6 sau 12 luni, beneficiezi de discounturi speciale și, mai ales, te asiguri că ai lună de lună cărți faine de citit, pe care să nu fie nevoie să le tot cauți în librării. Noi ți le trimitem direct la tine acasă (sau la birou, după preferințe), iar tu ai mai mult timp pentru lectură, relaxare și alte lucruri care te bucură și încarcă. 💖 

Pentru a primi pachetul lunii octombrie, poți plasa comanda până pe 26 septembrie. Relaxing Bundle de luna viitoare va include un suport pentru poze, câteva articole de papetărie super drăguțe, un ceai, cartea lunii și nelipsitele tipizate marca BooxBox.

Dacă tocmai ai aflat de conceptul BooxBox și vrei să știi mai multe despre cărțile pe care le-am ales până acum, îți recomand să verifici secțiunea Past Boxes. 

Zile cu tihnă și pe luna viitoare,

Alexandra de la BooxBox