Salutare, books lover! Sper că noul articol din rubrica Past Boxes te găsește bine, liniștit(ă) și, cum altfel, cu poftă de lectură.

Eu tocmai ce mi-am tras sufletul și m-am așezat la birou să-ți povestesc despre noutățile din pachetele BooxBox de luna asta. Să-ți zic un secret 🤫: îți pregătim o surpriză pentru sărbătorile de iarnă și avem emoții uriașe, pentru că de-abia așteptăm să-ți zicem despre ce-i vorba și să-ți aducem, sperăm noi, un zâmbet mare pe chip! Momentan nu-ți mai spun decât că surpriza are legătură cu tihna, una dintre stările noastre favorite.

Dar până atunci, hai să ne-ntoarcem la cărțile și surprizele pe care le-am pregătit pentru luna asta. Pe lângă cartea de ficțiune sau non-ficțiune, pachetul Relaxing Bundle din octombrie a inclus și o bilă de baie, un ceai savuros, o gustare sănătoasă, un marker, un bloc notes personalizat și, bineînțeles, nelipsitele ilustrația lunii și semnul de carte al lunii. Ai ratat pachetul Relaxing Bundle din octombrie? Nu-ți face griji: te poți abona, simplu și rapid, pentru cel de luna viitoare. Îl găsești chiar aici.

Relaxing-bundle-fictiune-octombrie

Relaxing Bundle ficțiune octombrie

Acum așază-te confortabil în fotoliul tău pufos sau în orice alt loc în care te simți bine și pregătește-te să afli mai multe despre alegerile literare pe care le-am făcut în octombrie special pentru abonații din comunitatea BooxBox (așa cum sperăm că ești sau ai de gând să devii și tu imediat după ce citești acest articol 🤭).

Cartea de ficțiune: „Leii de pe Fifth Avenue”, de Fiona Davis (Ed. Humanitas Fiction)

Cartea lunii octombrie – ficțiune

Sadie Donovan, protagonista romanului de ficțiune istorică, este promovată curator al Colecției Berg a faimoasei Biblioteci Publice din New York (fun fact: unii consideră însăși biblioteca personajul principal și sclipitor al cărții, așa că bibliofilii au un motiv în plus să savureze cartea). Noul rol profesional aduce, însă, în viața femeii provocări neașteptate: exponatele de care ea este responsabilă dispar treptat. Dorința lui Sadie de a elucida misterul se transformă într-o călătorie de autodescoperire, precum și de descifrare a secretelor adânci ale familiei sale. Pe parcursul căutărilor sale, Sadie descoperă adevărata poveste de viață a bunicii sale: scriitoarea Laura Lyons, care a trăit și și-a crescut cei doi copii chiar în mijlocul bibliotecii unde nepoata sa este promovată curator.

„Bestseller New York Times. Cea mai bună carte a verii 2021 în New York Post. Roman ales de Good Morning America pentru Book Club. Cea mai bună carte de ficțiune istorică în She Reads. În curs de traducere în 15 țări.

Un spațiu emblematic – The New York Public Library, Biblioteca Publică din New York – și o serie de cărți rare furate conturează cadrul și intriga bestsellerului Fionei Davis. Elucidarea misterului va aduce față în față două femei din generații diferite, de la începutul și sfârșitul secolului XX, care se luptă pentru propriile idealuri și care aleg să le urmeze, indiferent de prețul pe care trebuie să-l plătească.

În clipa în care Sadie Donovan devine curator pentru Colecția Berg a Bibliotecii Publice din New York, divorțată și căutând să se regăsească, abia dacă apucă să se bucure de promovarea primită pe neașteptate, deoarece, unul după altul, exponatele care urmau să se afle în centrul expoziției pregătite de ea încep să dispară. Pentru Sadie, căutarea făptașului se transformă într-o călătorie interioară, a descoperirii de sine, o confruntare cu un trecut plin de secrete – unele ascunse bine în istoria familiei – și o formă de asumare a propriei puteri, sfidând obstacolele pe care le are de înfruntat.

„Un roman efervescent, în care tensiunea nu este aplanată de descrieri inutile sau de dezvoltări nefirești ale poveștii, iar stilistica este eficientă. O poveste trainică, precum cei doi lei de piatră care străjuiesc Biblioteca Publică din New York.”

Kirkus Reviews

„Fiona Davis prinde cu măiestrie timpul și spațiul într-o poveste plină de mister și provocări – într-un Manhattan pe care îl recunoaștem, dar care, în același timp, ne scapă printre degete.”

BookTrib

„Personajele și povestea sunt sclipitoare, dar adevăratul personaj al cărții este biblioteca, pe care Fiona Davis o descrie splendid.”

Cartea de non-ficțiune: „Creierul deprimat. De ce ne simțim atât de rău când o ducem atât de bine?”, de Anders Hansen (Ed. Publica)

 

Cartea lunii octombrie – non-ficțiune

Cartea de non-ficțiune de luna aceasta este modul nostru de a marca data de 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Susținem lecturile de popularizare a științei, deoarece ele ne ajută să ne înțelegem propriile mecanisme biologice și psihologice. De asemenea, ne pot sprijini în procesul de construire a relațiilor autentice, bazate pe empatie, compasiune și autocompasiune. 

Tema principală a cărții de non-ficțiune din octombrie reiese chiar din întrebarea din titlu: De ce ne simțim atât de rău când o ducem atât de bine? De ce formele mai ușoare de depresie și anxietate sunt în creștere astăzi, inclusiv în rândul celor care au siguranță financiară, oameni apropiați care să le fie alături și, în general, acces mai ușor la resursele la care generațiile anterioare nu aveau? Psihiatrul și autorul Anders Hansen răspunde la aceste întrebări și conturează o perspectivă complexă și clară asupra evoluția creierului uman.

„Această carte este despre motivul pentru care mulți dintre noi ne simțim rău, chiar dacă o ducem atât de bine. Ea dezbate formele mai ușoare ale depresiei și de anxietate, nu tulburarea bipolară sau schizofrenia.

Există două motive pentru acest fapt. Primul este acela că ele sunt prea complexe pentru a fi tratate în una și aceeași carte de popularizare a științei. La baza celui de-al doilea motiv stă faptul că în societatea noastră sunt în creștere nu schizofrenia sau formele severe de tulburare bipolară, ci formele mai ușoară de boală psihică. Acesta este motivul pentru care raționamentul pe care îl evidențiez aici nu include acele boli. Voi prezenta o abordare biologică a modului în care ne simțim, abordare despre care știu, din propria experiență, că poate ajuta multe persoane.

Pentru tine, cel care citești aceste rânduri și nu te simți bine: cere ajutor, pentru că poți primi ajutor. Și pentru tine, cel care iei medicamente pentru o afecțiune psihică: consultă-te întotdeauna cu medicul tău în privința tratamentului care ți se potrivește.”

Anders Hansen

„Anders Hansen este cel mai cunoscut și mai apreciat formator public suedez. Folosindu-se de un discurs cât se poate de limpede și de direct, în care nu se dă niciodată în lături de la întrebări dificile, el scrie despre evoluția creierului și explică motivele pentru care mulți dintre noi ne simțim atât de rău. Sclipitoare, aș zice. Și foarte informativă.”

David Lagercrantz, jurnalist, autorul cărții „Eu sunt Zlatan” și al volmelor 4,5 și 6 din seria „Millennium”

„Piața de carte este inundată de volume despre metode prin care ne putem îmbunătăți sănătatea mintală, de la meditație și mindfulness, până la tratamente cu inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei. Dar creierul nu s-a dezvoltat pentru starea noastră de bine, ci mai degrabă pentru supraviețuire și reproducere. Stările de stres, tulburările anxioase, tulburările obsesiv-compulsive și chiar diagnosticele din spectrul autist au beneficii evoluționare. Psihiatrul Anders Hansen a înțeles acest lucru și ne împărtășește gândurile sale într-o nouă carte, ingenioasă și bine scrisă: „Creierul deprimat”. Este un must-read!”

Hugo Lagercrantz, profesor emerit de pediatrie, Karolinska Institutet

Te-ai convins că BooxBox e abonamentul la cărți de care ai nevoie în viața ta? Hai în shop!

Dacă vrei să faci parte din comunitatea abonaților BooxBox, hai în shop și alege pachetul care ți se potrivește: BooxBox Basic, BooxBox Books and Wine, BooxBox Double sau celebrul BooxBox Relaxing Bundle. 

Pe lângă cartea de ficțiune sau non-ficțiune (sau ambele, dacă alegi BooxBox Double), avem grijă să includem în pachet și alte lucruri indispensabile sesiunilor de lectură tihnite pe care meriți să ți le dăruiești. Spre exemplu, în luna noiembrie, pachetul Relaxing Bundle va conține o cremă de corp, produsă în România. 

Pentru a primi pachetele lunii noiembrie, poți plasa comanda până pe 28 octombrie, iar noi le vom livra până pe 10 noiembrie. Relaxing Bundle de luna viitoare va conține o cremă de corp ca și cea din imaginea de mai jos (vaza nu este inclusă în pachet).

Teaser noiembrie

Sneak peak Bundle noiembrie

Iar acum vrem să vă arătăm toate pachetele din luna octombrie…

BooxBoxDouble octombrie

BooxBox Double octombrie

Relaxing bundle nonfictiune octombrie

Relaxing Bundle non-ficțiune octombrie

BooxBox Basic ficțiune octombrie

BooxBox Basic ficțiune octombrie

BooxBox Basic non-ficțiune octombrie

BooxBox Basic non-ficțiune octombrie

Zile cu tihnă și pe luna viitoare,

Alexandra de la BooxBox