Hey, books lover, și bine te-am regăsit la un nou articol din „Past Boxes”, rubrică unde îți prezint, lună de lună, alegerile literare pe care le-am făcut împreună cu echipa, special pentru abonații din comunitatea BooxBox. Tot aici mă bucur mult că pot să-ți împărtășesc, din când în când, și ce se întâmplă în culisele BooxBox și la ce mai lucrăm atunci când nu suntem pe blog sau social media. Îți mărturisesc că de multe ori e o adevărată provocare să am grijă să nu las să mi-o ia entuziasmul la goană și să nu care cumva să divulg surprizele înainte de vremea lor. 🤭

Din fericire pentru entuziasmul meu și sper că și al tău, în a doua parte a articolului de azi pot, în sfârșit, să-ți povestesc pe îndelete despre noutățile și pachetele de Crăciun la care am lucrat de zor și cu mult drag în ultima perioadă!

Dar până atunci, hai să descoperi cartea de ficțiune, respectiv cea de non-ficțiune din noiembrie! Dacă nu ești deja abonat(ă) BooxBox și vrei să afli mai multe despre alegerile literare pe care le facem lună de lună, rândurile următoare te vor ajuta să ai o perspectivă mai amplă. În plus, ca să te convingi că BooxBox e serviciul de abonament la cărți perfect pentru gusturile tale, îți recomand cu căldură să cercetezi și celelalte articole din categoria Past Boxes.

Să începem!

Cartea de ficțiune: „Ultimul zbor”, de Julie Clark (Ed. Trei)

Bestsellerul New York Times și USA Today are în prim-plan povestea lui Claire Cook, o femeie despre care inițial ai putea crede că duce o „viață perfectă”, din care nu lipsesc luxul și opulența. Căsătorită cu un urmaș al unei dinastii politice, Claire locuiește într-o vilă elegantă din Manhattan și are o suită permanent la dispoziția sa. În spatele acestei iluzii însă, se ascunde adevărata poveste de viață a protagonistei, care, în realitate, este căsătorită cu un soț violent și urmărită de acesta și oamenii săi la orice pas. 

Din nevoia de a se elibera din colivia în care este prizonieră, Claire își pregătește planul de evadare, care este însă dat peste cap de întâlnirea cu Eva, o femeie pe care o întâlnește la aeroport. Cele două decid să facă schimb de bilete și de identități. Lucrurile iau o cu totul altă întorsătură în momentul în care avionul în ar fi trebuit să se afle Claire se prăbușește, iar vestea despre moartea ei este prezentă peste tot în mass-media. 

Schimbul temporar de bilete și identități dintre Claire și Eva se transformă, din acest punct, într-o serie de decizii extrem de importante pentru protagonistă, care este nevoită să facă față și să-și asume toate secretele pe care Eva s-a luptat o viață întreagă să le țină ascunse.

„Dileme morale complexe, personaje realiste care luptă pentru supraviețuire, o poveste plină de suspans. Julie Clark e cu siguranță o scriitoare de primă mână.”  – Publishers Weekly

Cartea de non-ficțiune: „Termină ce ai început”, de Ayelet Fishbach (Ed. Publica)

Ayelet Fishbach, psiholog și expertă de top în știința motivației, aduce laolaltă o serie de studii și povești captivante ale oamenilor care au învățat să se motiveze pe ei înșiși: la locul de muncă, acasă sau în relațiile cu persoanele importante pentru ei. Aceasta prezintă, într-o manieră clară și caldă:

  • cum putem parcurge călătoria, adeseori sinuoasă, de la intenție la acțiune;
  • cum putem depăși distragerile și blocajele de pe parcursul călătoriei, astfel încât să ne atingem obiectivele;
  • cum să deosebim sarcinile și responsabilitățile prioritare de celelalte, atunci când ne simțim copleșiți de lista nesfârșită cu „to do”-uri.

„Cât de tare mi-a plăcut cartea aceasta? Lăsați-mă să enumăr toate motivele. În primul rând, autoarea ei. Nu cunosc pe nimeni, om de știință sau orice altceva, care să știe mai multe decât Ayelet Fishbach despre psihologia obiectivelor. În al doilea rând, caracterul ei practic. Ca oricine, am și eu visurile mele. Fiecare capitol m-a învățat lecții despre mine însămi și despre felul în care pot să-mi încadrez mai bine obiectivele, așa încât visurile mele să devină realitate. În al treilea rând, scriitura: clară, la obiect și totuși plină de căldură, apropiată și cuceritor de sinceră. Lista ar putea continua, dar ideea este că iubesc cu adevărat această carte și o s-o iubiți și voi.”  Angela Duckworth, autoarea cărții Grit

Descoperă noutățile de Crăciun pe care le-am pregătit în culise pentru tine și cei dragi ție!

Hygge Box, în EDIȚIE LIMITATĂ și cu LIVRARE IMEDIATĂ. Ți-am pregătit Hygge Box – kitul tău de relaxare, ce conține toate elementele de care ai nevoie pentru a aduce tihna la tine acasă: „Mica enciclopedie Hygge”, o pătură pufoasă, o lumânare parfumată Twinkle, ceai, dulceață de fructe, un semn de carte și o ilustrație în spiritul iernii. Îl găsești deja pe website și este disponibil, cu livrare imediată, doar în noiembrie și decembrie, așa că acum e momentul perfect să ți-l faci cadou sau să-l dăruiești cuiva drag.

Mult iubitul Relaxing Bundle din decembrie are, la rândul său, un strop de hygge: va conține cartea lunii (de ficțiune sau non-ficțiune), o bombă de baie, o lumânare, ceai, un semn de carte și o ilustrație.

Books and Wine din decembrie va include cartea de non-ficțiune a lunii, un vin românesc savuros, o ilustrație și un semn de carte

Acestea fiind zise, hai în shop și alege pachetul BooxBox perfect pentru tine și gusturile tale literare (și am mai adăuga și-al papilelor tale 🤭). Iar dacă nu știi la ce să te aștepți, îți arătăm mai jos câteva dintre pachetele pe care le-am expediat în noiembrie…

Relaxing Bundle Fictiune noiembrie

Relaxing Bundle Ficțiune Noiembrie

Books and Wine Noiembrie

Books and Wine Noiembrie

BooxBox Double Noiembrie

BooxBox Double Noiembrie

Zile cu tihnă și pe luna viitoare,

Alexandra de la BooxBox