Dragi cititori,
Primăvara, soarele și temperaturile plăcute ne ajută să devenim mai activi. Cărțile lunii mai promovează mișcarea, în special pe cea în aer liber. De ce să petrecem mai mult timp în natură? Pentru că natura ne ajută să ne calmăm, să ne simțim mai fericiți, să ne concentrăm mai bine, ameliorează simptomele depresive, ne face mai creativi și multe altele.
Dacă adăugăm și puțin sport – care poate fi și doar o simplă plimbare sau un mers alert – cu siguranță vom avea o stare generală mai bună. Așadar, haideți să petrecem mai mult timp afară, în natură!
De luna aceasta începem colaborarea cu Victoria Băloi, care a pictat o serie de ilustrații tematice pentru următoarele luni de BooxBox. Victoria locuiește în Porto, este mamă și make-up artist la bază, iar în pandemie a descoperit pictura ca formă de exprimare creativă.
Relaxing bundle din luna mai conține coliere din lemn lucrate manual de către Lemneria. Nu au lipsit nici de data aceasta ceaiurile de la TeaHugs, semnele de carte personalizate și ilustrația lunii.
Ilustrația poate fi înrămată sau poți adăuga un mesaj personalizat și o poți face cadou.
Relaxing Bundle din mai:
Castelul de hârtie de Miranda Cowley Heller de la Editura Trei a fost cartea #ficțiune din luna mai.
„O poveste de dragoste emoționantă (…) secrete, minciuni și un triunghi amoros complicat. O să vă placă mult!” – Reese Witherspoon
Retrasă în tabăra de vară rustică a familiei din Cape Cod în timpul vacanței de vară, Elle Bishop se află la o răscruce, obligată să aleagă, în decursul a 24 de ore, între cele două mari iubiri ale vieții ei. Să fugă cu cel mai bun prieten, de care o leagă încă din copilărie o pasiune pe cât de puternică, pe atât de dramatică? Sau să rămână cu soțul ei, față de care simte o dragoste profundă și cu care are trei copii?
O poveste care acoperă o zi și 50 de ani, în care moștenirile de familie, dragostea, minciunile și secretele o aduc pe Elle în pragul unei hotărâri cruciale. Delicat și în același timp devastator, romanul pune în balanță tensiunile între dorință și fidelitate, traumă și reziliență, trecut și iertare.
Mintea extinsă de Annie Murphy Paul de la Editura Publica a fost cartea #nonficțiune din luna mai.
Mintea extinsă aprofundează cercetările din spatele acestei viziuni noi și interesante asupra abilităților umane, explorând descoperirile specialiștilor în neuroștiințe, ale experților în cogniție și ale psihologilor. Analizează obiceiurile artiștilor, ale oamenilor de știință și ale autorilor care se bucură deja de rezultatele gândirii în afara creierului. În plus, descoperă istoria nespusă a modului în care artiști, oameni de știință și autori (de la Jackson Pollock la Jonas Salk sau Robert Caro) și-au folosit extensiile mintale ca să rezolve probleme, să facă descoperiri și să creeze lucrări noi. Această carte oferă o imagine nouă asupra modului în care ne funcționează mintea, fiind plină de sfaturi practice despre cum să gândim mai bine.
Ne găsiți foarte activi pe Instagram sau Facebook.
Happy reading,
Alexandra