Iunie are parfum de vacanță și gust de pepene roșu. Odată cu venirea verii, unii dintre noi încep să viseze, cu ochii deschiși și din ce în ce mai des, la vacanța care e tot mai aproape, în timp ce alții deja și-au luat biletele către o destinație pe placul sufletelor lor.

Tocmai pentru că iunie e asemenea clopoțelului care anunță, pentru unii – începutul, iar pentru alții – apropierea vacanței, și pachetul Relaxing Bundle de luna aceasta este ca un „kit cu cele esențiale” pentru concediul de vară al iubitorilor de lectură. 

RELAXING BUNDLE IUNIE 2022 FICTIUNE

Astfel, fiecare pachet a inclus un semn de carte unicat, un card de mulțumire și, pentru că tot am amintit de gustul delicios al pepenelui roșu, o sacoșă din pânză, realizată în colaborare cu ilustratoarea Victoria Băloi. Bineînțeles, toate acestea au fost însoțite de una dintre cele două cărți ale lunii: de ficțiune sau de nonficțiune, în funcție de preferințele și  alegerea fiecărui cititor.

 

Cartea de ficțiune: O vară italiană, de Rebecca Serle (Ed. Nemira)

Cartea de ficțiune de luna aceasta te transpune într-o călătorie magică în țara lui dolce far niente. De la peisajele cu o frumusețe răpitoare, până la mâncărurile locale care s-ar putea să te convingă să adaugi Coasta Amalfi pe lista ta de destinații, „O vară italiană” surprinde atmosfera de vacanță specifică țării sud-europene. Dar dincolo de frumusețea peisajelor și răsfățul gastronomic, cartea prezintă relația emoționantă mamă-fiică și descrie povestea regăsirii bucuriei de a trăi.

„Când îi moare mama, viața lui Katy se dă cu totul peste cap. Carol i-a fost și cea mai bună prietenă, prima pe care o suna când apărea o problemă, femeia care avea toate răspunsurile. De ani buni, mama și fiica plănuiau să plece într-o călătorie unică: la Positano, orașul magic vizitat de Carol înainte de a-l cunoaște pe tatăl lui Katy. Iar acum, tânăra trebuie să pornească singură spre Italia. De îndată ce ajunge pe Coasta Amalfi, Katy e fermecată: falezele sunt spectaculoase, apele mării – de un albastru perfect, locuitorii – încântători, iar mâncarea – o desfătare. Așa că, încet, simte că își recapătă bucuria de a trăi. Până într-o zi când se întâmplă ceva imposibil: o vede pe Carol – frumoasă, bronzată și cu 30 de ani mai tânără. Astfel, în decursul unei incredibile veri italiene, Katy ajunge să o cunoască pe femeia care avea să-i devină mamă și despre care credea că știa totul.”

 

Cartea de nonficțiune: Nudge. Ediția finală, de Richard H. Thaler și Cass R. Sunstein (Ed. Publica)

Pornind de la exemple practice din viața de zi cu zi, Thaler (laureat al Premiului Nobel pentru Economie) și Sunstein (laureat al Premiului Holberg) explică modul în care putem învăța să facem alegeri mai bune pentru sănătatea și finanțele personale, precum și pentru mediul înconjurător. Mai mult, autorii prezintă exemple concrete prin care, în calitate de „arhitecți ai alegerii”, putem să învățăm să luăm decizii mai bune pentru cei din jur: familie, echipe pe care le coordonăm la locul de muncă, dar și pentru comunitatea din care facem parte. Ediția finală a cărții este rescrierea aproape completă a celei dintâi și ține cont de evenimentele esențiale desfășurate, la nivel internațional, în ultimii zece ani, printre care și pandemia de coronavirus.

„Nudge ar trebui să fie lectură obligatorie pentru oricine aspiră să conducă o țară sau o companie, să crească un copil sau să facă o alegere. Este etalonul pentru utilizarea științelor comportamentului în luarea deciziilor și elaborarea politicilor publice, iar noua ediție este încă și mai bună decât cea originală.”

(Adam Grant – autorul bestsellerului „A da și a lua”, „Originalii” și „Regândește”)

„Dacă ai citit Nudge și crezi că stăpânești pe deplin conceptul și folosințele lui, te înșeli. Noua ediție mi-a aprofundat enorm înțelegerea despre ce sunt imboldurile și despre modul în care pot fi folosite. Este o lectură obligatorie.”

(Robert Cialdini – autorul bestsellerului Pre-suasiune

„Thaler și Sunstein vin cu argumente viguroase, care le dau oamenilor bine informați posibilitatea de a depăși diverse predilecții și „neajunsuri probabilistice”, astfel încât să ia cele mai bune decizii pentru ei înșiși și, în cazul de față, pentru „semenii lor americani”… Aceste discuții provocatoare vor face deliciul celor care studiază designul, politica, economia și multe alte discipline.” 

(Kirkus)

„Revoluționară. Odată ce ai citit-o, începi să vezi dovezile peste tot. Dovezi că ortodoxia economică s-a perimat îngrozitor, că noi, oamenii, nu suntem întotdeauna raționali și că în fiecare alegere de arhitectură, de concepte și de decizie economică suntem ÎNTOTDEAUNA supuși unui imbold de un fel sau altul. Din clipa în care vedem și admitem acest lucru, ne putem întreba cum putem să facem alegeri mai bune. Exact în această direcție ne îndrumă cartea. Îți schimbă modul în care privești lumea – iar această nouă ediție, cu atât mai mult.”

(David Byrne, muzician)

Acum găsești tote bag-ul BooxBox x Victoria Băloi în shop!

Dacă ai ratat pachetul Relaxing Bundle din iunie, găsești în continuare în shop tote bag-ul numai bun de luat în (mini)vacanțe, pe plajă, dar și la cumpărături sau la festivalurile de muzică de vara aceasta. Sacoșa de pânză este disponibilă în două variante grafice (pepene roșu și șezlonguri la malul mării) și în două categorii de dimensiuni.

Sacoșă BooxBox mare model plajă

Sacoșă BooxBox mare model plajă

Pleci în curând în vacanță? Vești bune: produsul va ajunge la tine în aproximativ 2-3 zile lucrătoare din momentul în care plasezi comanda! Așadar, vei putea include în bagaj și un tote bag nu doar cu un design summerish, ci și suficient de încăpător, printre altele, pentru prosopul de plajă, laptop, crema de protecție solară și, cum altfel, cartea ta favorită.

Sacose mici vara

Sacoșe mici model plajă și model pepeni

 

Zile cu soare și pe luna viitoare,

Alexandra de la BooxBox