Am ajuns împreună în august, ultima lună din sezonul estival, dar nu și ultima de tihnă și citit pe îndelete. Dacă ai comandat vreunul dintre pachetele de luna aceasta și ai citit scrisoarea din interior, atunci cu siguranță ai aflat deja care este îndemnul meu, făcut în numele tuturor celor din echipa BooxBox: momentele de tihnă sunt binevenite pe tot parcursul anului, și nu doar vara. Tare bine ar fi să dăruim, zi de zi, câteva clipe pentru noi și sufletele noastre. Și, bineînțeles, și pentru cărțile noastre preferate, așa cum sunt și cele pe care le alegem cu grijă și atenție, lună de lună, pentru comunitatea de cititori care are încredere în noi și ne ajută să ducem mai departe proiectul BooxBox.

Că tot veni vorba despre cărți numai bune de citit pe îndelete, în vacanțe, pe balconul casei sau oriunde își are fiecare dintre noi colțul de lectură – cele din pachetele din august au fost special alese pentru a transforma sesiunile de lectură ale abonaților într-unele mai intense și mai emoționante. Atât cartea de ficțiune, cât și cea de non-ficțiune oglindesc portretele psihologice ale unor personaje memorabile, care au în spate povești surprinzătoare de viață. Mai mult decât atât, cartea de nonficțiune este, cel mai probabil, una dintre cele mai așteptate și palpitante autobiografii din 2022 – dacă ținem cont și de faptul că mulți dintre prietenii noștri cititori din comunitatea de Instagram i-au ghicit titlul și ne-au scris că-și așteaptă cu și mai multă nerăbdare abonamentul din august! 🤫 

Feedbackul pozitiv, story-urile pline de entuziasm și încântare ale oamenilor care ne urmăresc nu pot decât să ne bucure și să ne dea și mai multă încredere că am reușit să formăm, doar împreună, o comunitate de cititori cu valori și gusturi de lectură asemănătoare. Iar pentru acest lucru suntem profund recunoscători. 💛

Și-acum, după acest moment de infinită recunoștință, te invit să afli mai multe despre cărțile lunii august!

În luna august ne-am gândit că ar prinde bine o cafea bună, după weekend-urile la mare, city break-uri sau festivaluri și pentru că ne place cafeaua de la Dropshot, am inclus-o în Relaxing Bundle. Tot luna aceasta fiecare abonat a primit și un snack sănătos de la Fruitsnack, delicioasele lor fructe deshidratate. Noi am gustat câteva și ne-au plăcut foarte mult! Victoria Băloi a pictat și luna aceasta o ilustrație pentru noi, iar pachetele au mirosit din nou a Testament Collection

Booxboxparfumatcumirosdetestamentcollection

BooxBox miroase a Testament

 

Cartea de ficțiune: Femeia cu fustă violet, de Natsuko Imamura (Ed. Humanitas)

Femeia cu fustă violet aduce în atenția cititorilor un personaj feminin atipic, „de vârstă incertă”, îndrăgostit de brioșele cu cremă de lapte și cu o viață socială care ridică imediat primele semne de întrebare: nu are prieteni, obișnuiește să schimbe numeroase locuri de muncă și ajunge, în cele din urmă, să lucreze într-un hotel. Pe lângă portretul psihologic construit cu minuțiozitate, cartea oglindește, cu o doză mare de umor, și mentalitatea japoneză modernă și demontează unele dintre miturile cu care ne-am obișnuit.

Cartea a fost aleasă de către Loredana Dascălu, pe care o găsiți cu o mulțime de recomandări de carte, inspirație sau provocări de citit pe Instagram sau Youtube.

„Roman câștigător al Premiului Akutagawa  •  În SUA, una dintre cele mai bune cărți ale anului 2021 la National Public Radio și în Marie Claire  •  Cea mai bună carte a verii, în 2021, în Oprah Daily, Elle, Chicago Tribune, Vultur, The Herald, International Business Times, Palm Beach Daily News și Refinery29

Cartea unei obsesii tulburătoare, într-un crescendo dramatic, ce capătă treptat tonurile unui roman de suspans, desfășurându-se într-o spirală de sentimente nerostite, de singurătate, de angoasă a două femei captive între dorința de a fi vizibile și nevoia de a fi iubite. Un roman cu doze mari de umor, explorând vulnerabilitatea și dificultatea de a-ți găsi un loc într-o lume în care ești perceput ca diferit.

Personajul căruia i se spune „Femeia cu fustă violet” este de vârstă incertă, se dă în vânt după brioșele cu cremă de lapte, nu are prieteni și a schimbat o mulțime de slujbe. Probabil că datorită fustei violet, care a ajuns să-i definească identitatea, urmează mereu aceeași rutină. Când iese din casă, vecinii sunt cu ochii pe ea, iar copiii din parc o urmăresc, dornici s-o atragă în jocurile lor. Femeia cu fustă violet are un unic mare talent – să se strecoare lin prin mulțime fără să se atingă de nimeni și fără să se lase doborâtă de niciun trecător. Același talent este pus în valoare și în modul în care știe să navigheze prin viața cotidiană. Și tocmai atunci când oamenii cred că au reușit să-i înțeleagă și să anticipeze orice mișcare, un eveniment ieșit din comun rupe sfera predictibilului.” 

 

Cartea de nonficțiune: Născut în afara legii, de Trevor Noah (Ed. Nemira)

Bestseller The New York Times, autobiografia celebrului actor de stand-up comedy și prezentator TV prezintă o perspectivă psihologică și socială extrem de intimă asupra lumii care l-a format pe Trevor Noah, artistul și omul de astăzi. Născut în afara legii este atât o radiografie a vieții sociale din Africa de Sud din perioada apartheidului, cât și o oglindă a relației marcante și emoționante dintre copilul Trevor de altădată și mama sa, o femeie profund hotârătâ să-și salveze fiul de o lume dominată de sărăcie, violență și abuz.  

„Născut în afara legii este povestea unui băiețel poznaș care se transformă într-un tânăr neliniștit, în timp ce se străduiește să se regăsească într-o lume în care el nu ar fi trebuit să existe. 

 

Trevor Noah s-a născut dintr-un tată alb elvețian și o mamă neagră din etnia xhosa, într-o perioadă în care o astfel de relație era pedepsită cu cinci ani de închisoare în Africa de Sud din timpul apartheidului. Dovada vie a indiscreției părinților săi, Trevor a fost mai mult ținut în casă în primii ani de viață, constrâns de măsurile extreme și adesea absurde pe care mama sa le-a luat pentru a-l ascunde de autorități, care puteau, în orice moment, să-l despartă de ea. Cartea de față este și povestea relației dintre acest tânăr și mama sa neînfricată, rebelă și profund religioasă – coechipiera sa, o femeie hotârâtă să-și salveze fiul de povara sărăciei, a violenței și a abuzului unei lumi care, în cele din urmă, îi va amenința chiar propria viață.

Poveștile adunate aici sunt, pe rând, comice, dramatice și profund emoționante. Fie că se hrănește, la limita subzistenței, cu omizi la cină în vremuri grele, fie că este aruncat dintr-o mașină în mișcare în timpul unei tentative de răpire, fie că încearcă pur și simplu să supraviețuiască capcanei vitale pe care o reprezintă relațiile amoroase în liceu, Trevor își dezvăluie lumea cu o inteligență incisivă și o sinceritate fără menajamente. Poveștile sale se împletesc pentru a forma un portret emoționant și extrem de amuzant al unui băiat care își croiește drum într-o lume decadentă, într-o perioadă periculoasă, înarmat doar cu un simț ascuțit al umorului și cu dragostea neconvențională și necondiționată a mamei sale. 

„Povestirile din copilărie ale lui Noah sunt expuse cu tot hazul și inteligența caracteristice stilului său de stand-up, punând în lumină o perioadă întunecată și brutală din istoria Africii de Sud, care nu trebuie uitată niciodată.”

(Esquire)

 

„Neliniștitoare, tristă și amuzantă… această carte nu este doar o relatare tulburătoare despre maturizarea unui copil în Africa de Sud sub apartheid, ci și o scrisoare de dragoste pentru remarcabila mamă a autorului.”

(Michiko Kakutani, The New York Times)

Hai în shop să-ți comanzi pachetul BooxBox preferat!

Dacă nu ești deja abonat(ă) BooxBox, însă cărțile din august te-au convins să devii, hai în shop să-ți comanzi pachetul preferat! Ai la dispoziție 4 variante: BooxBox Basic, BooxBox Books and Wine, BooxBox Double, BooxBox Relaxing Bundle – alege-o pe cea perfectă pentru tine. 

Dacă ai nevoie de un motiv în plus să te convingi că abonamentul BooxBox e fix ce îți dorești, îți reamintesc că poți să-l comanzi doar pentru o lună ca să îl testezi și, ulterior, să alegi varianta de abonament pentru 3, 6 sau 12 luni. 

În final, vreau să-ți mai zic un secret 🤫: din feedbackul abonaților din comunitatea actuală BooxBox, cei care au comandat primul pachet au revenit cu încredere și cu inima deschisă și au ales abonamentul potrivit pentru nevoile și preferințele lor de lectură. 

BooxBox Double August 2022

Pachetul BooxBox Double din luna august

Zile cu soare și pe luna viitoare,

Alexandra de la BooxBox